Mi a Kerekítő?

Mi a kerekítő?

 

J. Kovács Judit drámapedagógus vagyok, elmesélem, mi a Kerekítő,  ha marad kérdésed, akkor ide várom:

E-mail: 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 
06 20 4178766

Lássuk csak! Hol is kezdjem?


Ki vagyok? Bemutatkozás


 

Mi a Kerekítő?

smiley Egy baba-mama foglalkozáshálózat négyféle programmal. Határon innen és túl több mint 80 foglalkozásvezető, több mint 120 helyszínen több mint 200 csoportban tart Kerekítő baba-mama foglalkozásokat 0-3 éves korig! Mondókás móka, Bábos torna ( Kerekítő manóval és tornaszeres játéktérrel) és néptáncos Tippentő és Ovimóka foglalkozások közül választhatnak a családok!  Közös vonásuk a népi mondókák, ölbeli játékok, népdalkincsünk, népi gyermekdalok felelevenítése.  

Részletesebben:
Mi a Kerekítő Mondókás Móka? Mi a Kerekítő Bábos Torna? Mi a Kerekítő Tippentő?

smiley Egy mondókás könyvcsalád, mely népi eredetű, ölbeli játéktárunk és mai mondókák felelevenítésére jött létre 2009-ben. 2019-ben tizenhét, a Móra Kiadónál megjelent könyvből áll, melynek gazdája: J.Kovács Judit drámapedagógus, foglalkozáshálózat-vezető. A Kerekítő első kötete megkapta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése Szép Magyar Könyv 2009 díját gyermekkönyv kategóriában és különdíjas lett a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány jóvoltából. Több kiadvány is CD melléklettel jelent meg. Az oldalakon bujkáló Kerekítő manó óvodás mesekönyvbe is bújt "Kerekítő manó és az évszakok" és " Kerekítő manó utazásai" címen.

smiley Egy védjegy: A Kerekítő, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala védjegylajstromában, a 204 168 sorszámon bejegyzett védjegy. Könyv és honlap illusztráció: Kállai Nagy Krisztina. A védjegyes rendszer keretében Kerekítő foglalkozásvezetők csoportot indíthatnak, szakmai és rátermettségi feltételrendszernek való megfelelés után.

smiley Egy pedagógia program és módszertani képzés valamint egy on-line módszertani könyv: Gyakorlatias képzés pedagógusok számára. Minden, amit az ölbeli játékokról és azok továbbadásáról tudni érdemes. 240 oldalas gyakorlatközpontú on-line kézikönyv, videótár és mondókanyag fél éven át való tanulmányozása, tanfolyami nappal.

A Kerekítő az Oktatási és Kulturális Minisztérium által megbízott Tempus Közalapítvány pályázatán bekerült a Kreativitás és Innováció Európai Év 2009 hivatalos programjába.

smiley Egy honlap A gyermekek jó kedvre kerekítéséhez! A mondókázó családokért!

Ahol számos népi eredetű, közkedvelt és kevésbé ismert ölbeli játékot és mondókát találnak a szülők, nagyszülők és pedagógusok a kicsik nagy örömére. Hanganyaggal, hangtárral, a zenei és művészeti nevelés kisgyermekkori lehetőségeiről szóló szakmai cikekkel, jelesnapi kalendáriummal, ünnepi receptekkel.

smiley Egy közösség, ahol a népköltészet kincsei, az ölbeli játékok, az érzelmi biztonság, a korai kötődés, a művészeti nevelés, a természetközeli megoldások előtérben vannak. Élő közösség, csoportokkal határon innen és túl és on-line közösség a  Facebookon.

smiley Egy szakmai csapat: A foglalkozásokat óvoda-, zene-, dráma-, néptáncpedagógusok, zenetanárok, népi énekesek tartják legjobb tudásuk szerint, a szakmai színvonal és személyesség kettős égisze alatt.

smiley Egy manó! Kerekítő manó, aki a mondókáskönyvek oldalain bujkál és a bábos torna foglalkozásokon is jelen van, sőt, óvodásoknak szóló mesekönyvben is felbukkan. Kis barátjával, Kacska macskával izgalmas és különös kalandokba keveredik. A mesék zenés-bábos előadásokon (meghívható) és a Hatszínteátrum állandó bábelőadásán is megtekinthető.

smiley Egy kifejezés: A Kerekítő szó számunkra a világ kerekségét fejezi ki. A kicsik számára a világ elsőként az anyuka ölében, a közös játékban, érintésben, mosolyban, ölelésben kerekedik ki. Ez a meghatározó élmény egy egész életre szól és a felnőttkori boldogulás alapja is. A "Kerekítő"  egyébként Kányádi Sándor egyik gyerekversének a címe is, amiben minden játékosan kerek.

smiley Egy megvalósult álom, egy életformát jelentő hivatás... J.Kovács Judit, háromgyerekes családanya, drámapedagógus, Kerekítő foglalkozásvezető, a módszertani képzés vezetője álmodta meg. A megvalósításban pedig sokan sokan segítették! Külön köszönet a foglalkozásvezetőknek és az olvasóknak!


 

Rólam még több: Bemutatkozás

Kerekítsük együtt a világot!heart


KULTÚRA KEREKÍTŐ ALAPÍTVÁNY

 A népi mondókák jövőjéért!

Köszönjük segítségedet!

Adószámunk: 18146372-1-41      Alapítványunk számlaszáma: CIB 10700378-22768803-51100000

Kultúra Kerekítő Alapítvány

Jogerőre lépett: 2010.11.12., országos nyilvántartás azonosító: 2797/2010, határozat száma: 60567/2010.2, adószám: 18146372-1-41

CÉLOK: 

A KultúraKerekítő Alapítvány célja magyar népi mondókák felelevenítésa, továbbörökítése. Értékőrző és értékteremtő tevékenységekben vesz részt, különös hangsúlyt fektetve az érzelmi-, drámapedagógiai-, és általában a művészeti nevelésre.

Kiemelten foglalkozunk népi mondókakincstárunk megőrzésével, melyhez mondókás könyvcsaládot és országos foglalkozáshálózatot hívtunk életre.   

 DÍJAK, ELISMERÉSEK:

A Kerekítő ölbeli játékok, mondókák című sorozat első kötete megkapta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése Szép Magyar Könyv 2009. díját gyermekkönyv kategóriában és különdíjas is lett a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány jóvoltából. A Naphegy Kiadóval és Kállai Nagy Krisztina illusztrátorral vettük át  az oklevelet.

2009-ben a Kerekítő az Oktatási és Kulturális Minisztérium által megbízott Tempus Közalapítványpályázatán bekerült a Kreativitás és Innováció Európai Év  hivatalos programjába.


Szokások a foglalkozásokon

Pár tudnivaló azoknak, akik még nem jártak nálunk:

Kedves Kerekítő Családok! 
A foglalkozások első fél órájában kérjük, hogy játékot, enni és innivalót ne hagyjatok elöl, mert a többiek is megkívánják, és összeveszhetnek rajta!  A mobiltelefonokat kérjük kikapcsolni! Tornaszeres játéktér esetén biztonsági okokból legyetek a gyermekeitek mellett!
A szőnyegen váltócipőben vagy zokniban vagyunk.
Ahol van ruhatár, ott a terembe csak a cipőt és táskát hozzátok be a felnőtt és gyermek kabátokat a ruhatárban vagy arra kijelölt helyiségben helyezzétek el!
A kiírt időpontok szerint pontosan kezdünk, így megköszönjük, ha a foglalkozás előtt legalább 5 perccel megérkeztek!

Fényképezőgépet és videókamerát ne használjatok a foglalkozásokon a meghitt együttlét, a többiek személyiségi jogai és a védjegyrendszer miatt. Megértéseteket köszönjük!

Eddigi és jövőbeni együttműködéseteket nagyon köszönjük!


Foglalkozásainkra on-line várjuk a jelentkezéseket. Ha egyszer már regisztráltál, onnantól nem kell minden alkalomra bejelentkezni, bekerülsz a helyi hírlevéllistára, ezért az aktualitásokról és változásokról értesítünk.


Köszönöm az érdeklődést, támogatást a hozzánk járó, velünk mondókázó, könyveinket olvasó családoknak, kollégáimnak, támogatóinknak, az együttműködő művelődési házaknak, könyvtáraknak, a védőnői szolgálatoknak, és a Móra Kiadónak!

Kerekítsük együtt a világot!   J. Kovács Judit

 

  

 

Eddigi látogatók

1175361

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat