Térkép bezárása

Renner Andrea

óvodapedagógus, gyógypedagógus

1979. július 14-én születtem Pápán. Gyermekkoromat egy kis faluban - Homokbödögén - töltöttem, a Bakony alján. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a népi kultúra átszőtte az életemet már az általános iskolától kezdődően. Felső tagozatban népdal szakkörre jártam, az ott tanult dalokat a mai napig szívesen énekelem a kisfiamnak. Szintén általános iskolásként kezdtem el néptáncra járni, nyolc évig folyamatosan táncoltam szülőfalum néptáncegyüttesében. A zene szeretete elkísért középiskolai és főiskolai tanulmányaim során is.
2007-ben érettségiztem a Türr István Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában, Pápán, óvónői szakon. A középiskolás évek alatt kiváló tanárunknak köszönhetően magas szintű zenei oktatásban részesülhettem, ott tanultam meg kottát olvasni, alt furulyán játszani. Négy évig tagja voltam iskola női karának, valamint ezekben az években tanultam meg gitáron játszani, részben autodidakta módon.
Érettségi után a soproni Benedek Elek Pedagógiai Főiskolára nyertem felvételt, ahol 2000-ben diplomáztam óvodapedagógia szakon. A főiskolai évek alatt szintén kórustag voltam, a Benedek Elek Női Kar több hazai, és nemzetközi kórusversenyen szép sikereket ért el.
2009-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán gyógypedagógus végzettséget szereztem.
Közel öt éven keresztül óvónőként dolgoztam a Kőszegi Úti Óvodában, Sopronban, majd további fél évet az esztergomi Belvárosi Óvodában. A népi mondókákat, gyermekdalokat az ének- zenei foglalkozásokon kívül is szívesen építettem be az óvodai mindennapokba, hisz mindig akadt a zenei tarsolyban olyan dalocska, körjáték, aminek épp aktualitása volt.
Jelenleg családommal Bajnán élek, két gyermekünket nevelgetjük nagy szeretetben. Gyakorló édesanyaként is különösen fontosnak tartom, hogy a gyermekek a népdal és a népzene legkülönbözőbb formáival már egészen kicsi korban találkozhassanak, és az édesanyjukkal töltött önfeledt játék során magukba szívhassák a dédanyáink, nagyanyáink által is énekelt és játszott mondókákat, dalos játékokat.
Az érzelmi hatások mellett kihangsúlyoznám az egyes gyermekjátékok (lovagoltatók, tenyeresdik, csiklandozók, hintáztatók) testsémára, taktilis érzékelésre, nagy- és finommozgásokra gyakorolt fejlesztő hatását. Örökmozgó kisfiam szívesen, sokszor lélegzet visszafojtva hallgatja az egyes csiklandozókat, tenyeresdiket, a csattanók után pedig a legnagyobb jutalom számomra a gyöngyöző gyermeki kacaj. Ennél többet édesanya nem kívánhatna.
Bízom benne, hogy a foglalkozások során sok kisgyermek és édesanya arcára csalhatok önfeledt mosolyt, hisz a gyermeknek az édesanyja karjai közt kerekedik ki igazán a világ.
Nagyon sok szeretettel várok mindenkit a foglalkozásokra, kerekítsünk együtt mosolyt az arcokra!:-)


Renner Andrea foglalkozásai:

A részletekért (pontos helyszín, időpontok stb.) kattints a helyszín nevére!

Csolnok - Csolnoki Művelődési Ház Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea
Esztergom - Esztergomi Művelődési Ház Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea
Esztergom - Esztergomi Művelődési Ház Kerekítő Bábos Torna 1-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea
Esztergom - Esztergom, Dorog, Tatabánya és környéke Kerekítő Ovimóka 3-7 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea
Gyermely - Gyermelyi Óvoda tornaterem Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea
Tát - Táti Kultúrház és Könyvtár Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea
Tatabánya - Vértes Agórája Kerekítő Bábos Torna 1-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea
Tatabánya - Vértes Agórája Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea
Tatabánya - Óvodák, családi napközik Kerekítő Ovimóka 3-7 éveseknekFoglalkozásvezető: Renner Andrea

Eddigi látogatók

1053396

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat