Térkép bezárása

Veresegyház - Meseliget Bölcsőde

Foglalkozásvezető: Szitásné Nagy Mária Zita  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Őszi szünet: okt. 24-én és okt. 31-én nem lesz foglalkozás.
Időpontok Csütörtökönként 9.15-10.00
Részvételi díj 1500 Ft/család
Őszi szünet okt. 24. és okt. 31.
Facebook Kerekítő információs oldal, friss hírekkel www.facebook.com/babamamafoglalkozasveresegyhaz/
Foglalkozás helyszíne: 2112 Veresegyház Gyermekliget u. 34-36.

A foglakozással kapcsolatos tudnivalók:

A foglalkozások fél órájában kérlek, hogy játékot, enni és innivalót ne hagyjatok elöl, ha megoldható mert a gyermekek összevesznek rajta és jó, ha az elsődleges inger az énekszó. Természetesen szoptatni, és hirtelen fellépő szomjat oltani lehet.

A mobiltelefonokat ne felejtsétek el kikapcsolni!

Székeken és szőnyegen is fogunk ülni, kényelmes ruhában gyertek! Kérem, hogy a szőnyegen zokniban, vagy váltócipőben legyetek! Pici babával érkezőknek érdemes egy kis plédet hozniuk, ha a babácskát le szeretnék tenni a szőnyegre.
Ez egy bababarát kötetlen foglalkozás: van olyan baba, aki először visszahúzódó, sírós vagy csak megfigyelő, nagyobbacskák esetleg elcsellengők. Bármikor fel lehet állni, kicsit messzebb menni, a teremben sétálni vagy csak üldögélni. Ahogyan ezt a gyermekecske nyugalma és derűje igényli. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.

Várlak benneteket!
Szeretettel:
Zitu

Szitásné Nagy Mária Zita
óvodapedagógus, tanító, gyermektánc pedagógus
Szitásné Nagy Mária Zita foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Szitásné Nagy Mária Zita a becsületes nevem.
Sokaknak: Zita, Zitu, Zita néni…

Az „iskoláspapírjaimban” ez szerepel:
1998-2002: Tessedik Sámuel Főiskola: tanító  (magyar-ének műveltségi terület)
2002-2004: SZTE- Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar nyelv és irodalom szakos tanár
2004-2006: Tessedik Sámuel Főiskola- Pedagógiai Kar,
Szakirányú továbbképzés: gyermektánc pedagógus (pedagógus szakvizsga)
2011. Kerekítő foglalkozásvezetői módszertani tanfolyam

2015. ELTE-TÓK: óvodapedagógus


Jelenleg a nap 24 órájában: édesanyaként dalolok. Leánykáim Panna és Kata már iskolásak, legkisebb gyermekem Berci pedig 2013. augusztusában született.
A néphagyományok-folklórkincsek gyerekkorom óta körülöleltek nagyszüleim által. Falun nőttem fel, élvezve annak minden előnyét. Veresegyházzal 13 éve ismerkedem, 2011. januárja óta pedig itt eresztgetünk gyökereket családommal. Tanító néniként dolgoztam 10 évig, mellette ének.zenét tanítva kicsiknek-nagyoknak.
10 éve foglalkozom néptánctanítással az általános iskola alsó tagozatán és az óvodákban. Gyermekközpontú-daloskedvű szemlélettel fordulok minden népicókmókhoz legyen az bármi: zene, tánc, mondóka, játék -otthon, óvodában-iskolában. Így kerültem kapcsolatba a Kerekítővel, aminek alapja a népi ölbéli játékok, rigmusok, mondókák által teremtett olyan szféra, amiben a gyermekek és felnőttek visszatérhetnek egy egyszerű-természetes világba, ahol mindenki részese lehet annak az örökségnek, amit nagyanyáink hagytak ránk. Ahol együtt lélegezve-mindenki a maga sajátos mozdulatával-de a zene által egységesen átéli a közöst úgy, hogy önmaga lehet...ennek a lélekfelszabadító erejében hiszek!
Ebben a rezgésben, ritmusban, hangulatban, mit a mondókák, rigmusok, ölbeli játékok, népzene és a hozzájuk kapcsolódó mozgás varázsolnak elő, a babák és kisgyerekek, kicsik és nagyok, anyukák és apukák jól érzik magukat- hisz otthonra találnak- ezáltal minden tekintetben legjobb helyre kerülnek és a kincseket magukkal vihetik saját életükbe….
Hiszem, hogy ez utat és példát mutat a 21. század rohanó- teljesítménycentrikus világában is.

Szeretettel várok mindenkit!

Eddigi látogatók

1521093

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat