Térkép bezárása

Szatmárnémeti (Erdély) - Szent Pál Központ

Foglalkozásvezető: Zsombori Orsolya  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Időpontok Szerdánként 18:00-19:00
Foglalkozás helyszíne: 440061, Szatmárnémeti, Lükő Béla utca, 15-ös szám. Románia
Zsombori Orsolya
pedagógus
Zsombori Orsolya foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Zsombori Orsolya vagyok. Szatmárnémetiben születtem 1986-ban. Az éneklés szeretete már gyermekkoromban meghatározó jelleggel bírt, hiszen gyakran énekeltünk együtt, hallgattunk zenét a családban. Később a tanító nénim is nagy hangsúlyt fektetett a közös éneklésre. Az itthoni templomi közösség életem szerves részévé vált, ahol ugyancsak fontos szerepe volt a zenei- énekes programoknak.  Tanárként dolgoztam a temesvári "Gerhardinum" Római Katolikus Líceumban és a Bartók Béla Elméleti Líceumban. Mindig is célom volt becsempészni a magyar népi hagyományok megőrzését, illetve az igényes magyar ékes anyanyelvünk használatát, mert ez minden szórványközösségben tevékenykedő pedagógus feladata és szívügye is egyben a közösségépítés mellett. 

Jelenleg Szatmárnémetiben élünk. Két kisgyermek édesanyjaként különösen fontos számomra, hogy gyermekeimet a legjobb tudásom szerint neveljem. Mióta megszületett a lányunk, egyre többet foglalkoztunk azzal, hogy milyen úton-módon tudnánk őt lelkiekben, érzelmekben, tudásban gazdagítani. Szerettük volna, ha már kisgyermekkorában megtapasztalja a közösségi élményt.  A Kerekítőben megtaláltuk mindazt, amely egyesíti az említett igényeket. Minden más játékkal szemben, a mondókás könyvek beszerzése volt a legjobb befektetés. Megalapozta lányom szókincsének gyarapodását, zenei hallását és az óvodába való könnyebb beilleszkedését, sikerélményét. 

A Kerekítő foglalkozások gazdagítják a kisgyermekeket, de felüdülést nyújtanak a szülők számára is; gyermekközösséget és szülői közösséget is formálnak, hasonló értékrendre alapuló kapcsolatokat építenek.

Az érzelmekkel, szeretettel áthatott légkör biztosítása mellett, fontos számomra a magyar nyelv ápolása, hagyományaink, népi kincseink, közös értékeink megőrzése, ezért szeretném minél több szatmárnémeti magyar családhoz eljuttatni ennek lehetőségét.

Eddigi látogatók

1492398

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat