Térkép bezárása

Rád - Tornacsarnok

Foglalkozásvezető: Hertel Szilvia  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Tippentő 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Tippentő?
A Covid miatt a tornacsarnok nem áll rendelkezésünkre, ezért amíg új helyszínt nem találunk átmenetileg szünetel szeptemberben a foglalkozás. Indulás előtt mindig érdeklődj!
Időpontok Keddenként 8.30-9.10
Részvételi díj 1000Ft/család
Őszi szünet 2020. október 23-november 2-ig
Téli szünet 2020. december 18..-2020. január 11-ig
Nyári szünet 2021. júniustól
Foglalkozás helyszíne: 2613 Rád, Május 1 utca

Pár tudnivaló azoknak, akik még nem jártak nálunk:

A foglalkozások első fél órájában kérjük, hogy játékot, enni és innivalót ne hagyjatok elöl.

A mobiltelefonokat némítsátok le/kapcsoljátok ki!

Tornaszeres játéktér alatt biztonsági okokból legyetek a gyermekeitek mellett! 

A szőnyegen váltócipőben vagy zokniban vagyunk.

Ahol van ruhatár, ott a terembe csak a cipőt és táskát hozzátok be a felnőtt és gyermek kabátokat a ruhatárban vagy arra kijelölt helyiségben helyezzétek el!


A kiírt időpontok szerint pontosan kezdünk, így megköszönjük, ha a foglalkozás előtt legalább 10 perccel megérkeztek!

Fényképezőgépet és videókamerát ne használjatok a foglalkozásokon a meghitt együttlét, a többiek személyiségi jogai és a védjegyrendszer miatt. 

Ez egy bababarát kötetlen foglalkozás: van olyan baba, aki először visszahúzódó, sírós vagy csak megfigyelő, nagyobbacskák esetleg elcsellengők. Bármikor fel lehet állni, kicsit messzebb menni, a teremben sétálni vagy csak üldögélni. Ahogyan ezt a gyermekecske nyugalma és derűje igényli. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.


Eddigi és jövőbeni együttműködéseteket nagyon köszönjük!

Hertel Szilvia
néptáncpedagógus
Hertel Szilvia foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Hertel Szilvia vagyok, 1978-ban születtem. Tősgyökeres sződi. A mozgás, a néptánc, a zene szeretetét és nem utolsósorban, hogy gyermekszerető felnőtté válhattam szüleimtől kaptam ajándékba.
2001-ben diplomáztam Zsámbékon az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanító szakán, testnevelés műveltségi területen. Néhány év tanítás után elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógus szakát.
Eddigi életem folyamán többször visszakanyarodtam a gyökereinkhez, mindnyájan arról mesélünk, abból építkezünk, amit kisgyermekként átéltünk, kaptunk. Nagymamám varrta az első népviseleti ruhámat amibe kislányként oly szívesen táncoltam, valamint gyakran játszhattam az általa megvarrt és sződi népviseletbe öltöztetett babákkal is.
Sok mindent kipróbáltam: sportoltam, zenéltem, kézműveskedtem, tanító néniskedtem, a szívem csücske mégiscsak a hagyomány ápolása, őrzése, továbbadása lett, amit néptáncpedagógusként minden generációnak továbbíthatok. 2002 óta tanítok néptáncot, népi játékot óvodás kortól a felnőtt korosztályig.
A tanulmányaim során is számos játékkal, mondókával ismerkedtem meg, és persze gyűjtöttem is őket, mégis akkor kerültek igazán közel hozzám mikor 2008-ban megszülettek gyermekeim (Csenge, Csanád) és velük együtt élhettem át az önfeledt játék örömét. Amióta édesanya vagyok folyamatosan bővítem magyar népi játéktáramat, gyűjtöm a „gyerekeknek valókat”. Ezek az ölbeli játékok életünk fontos részévé váltak és tapasztaltam, hogy milyen nagy segítséget jelentenek a kicsik számára a nehezebb időszakokban is. Azóta is sok hüppögős, fájós, hisztis, sokat várakozós helyzetből is kiénekeltük, kijátszottuk magunkat. Hiszen az ölbeli játékok „egyszerre szórakoztatják, szoktatják, oktatják, nevelik a gyermeket”. „ A gyermek életében a játék alapoz meg minden további, fontos tevékenységet. ” (Sándor Ildikó)
„A néptánc a művészeti nevelés olyan lehetősége, amely a lehető legtermészetesebb módon, sokoldalúan és igen hasznosan járul hozzá az egyén testi-lelki-szellemi fejlődéséhez, kultúrájának gazdagodásához.” ( Dr. Zórándi Mária)
Feladatomnak tartom, hogy a néptánc komplexitását felhasználva minél kisebb korban eljusson a családokhoz kultúránk gazdagsága. Örülök, hogy 2010-ben rátaláltam a Kerekítőre és csatlakozhattam a csapathoz.

Eddigi látogatók

1089577

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat