Térkép bezárása

Norwich (Nagy-Britannia) - Eaton Park Community Centre

Foglalkozásvezető: Lazar Henriette  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Időpontok Kethetente keddenkent 10.00 - 11.30.
Kezdes: Aprilis 25.
Foglalkozás helyszíne: Eaton Park Community Centre, South Pk Av, Norwich NR4 7AZ, Egyesült Királyság
Lazar Henriette
tanar, kulturalis antropologus
Lazar Henriette foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Nyolc éve élek Angliában, kisfiaim is már itt születtek, igy a magyar nyelvű mondókák és énekek már pici baba koruk óta fontos élményei mindennapjainknak.

Kulturális antropológia és tanári diplomát szereztem az ELTE-n, de már az egyetemi évek alatt részt vettem egy játszóház vezetői képzésen és elkezdtem kézműves foglalkozásokat vezetni gyerekcsoportoknak különféle játszóházakban.

Még gyermekeim születése előtt megismerkedtem a Kerekítő mondókás foglalkozásokkal, és az első  pillanatban megragadott a szülők-gyermekek itt megélt közös önfeledt játéka.  Ez vezetett el ahhoz, hogy már anyaként, nem csak saját gyermekeimmel szerettem volna átélni ezt az önfeledt élményt, hanem egy közösségben is, ahol a szülőkkel együtt kerekítjük jó kedvre a gyerekeket (és egymást),  miközben játékosan közvetítjük számukra a magyar nyelv és népköltészetünk alap ritmusait, illetve gazdag dallamvilágát járogatók, höcögtetők vagy épp érintgetők formájában. Tavaly novemberben végeztem el a Kerekítő foglalkozásvezetői tanfolyamot, amelynek módszertana azóta alapváza csoportjaimnak. Lelkesit, hogy a Kerekítős mondókás csoportok vezetése lehetőséget ad arra, hogy összekapcsoljam a sok éves zeneiskolás (zongora) múltamból hozott zene szeretetét, valamint a gyerekek játékos tanítása iránti elhivatottságomat. 

Három éve vezetem a Magyar Iskola Cambridge 0-3 éves korú gyermekcsoportját, egy éve egy másik Cambridge-i csoportom is elindult, jelenleg pedig egy új csoportom szerveződik Norwich-ban. Nagy öröm magyar közösségeket kialakitani a Kerekítő mondókás csoportok köré ott, ahol egyébként kevés lehetőség kinálkozik az anyanyelvű közösségi kapcsolattartásra! 

 

 

Eddigi látogatók

1492396

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat