Térkép bezárása

Norwich (Nagy-Britannia) - Eaton Park Community Centre

Foglalkozásvezető: Lázár Henriette  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Időpontok Kethetente keddenkent 10.00 - 11.30.
A foglalkozáshoz folyamatosan lehet csatlakozni!
Részvételi díj A csoport részvételi díja: £5/alkalom,
bérlet is elérhető: £24/6 alkalom.
Foglalkozás helyszíne: Eaton Park Community Centre, South Pk Av, Norwich NR4 7AZ, Egyesült Királyság
Lázár Henriette
tanár, kulturális antropológus
Lázár Henriette foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Több, mint tíz éve élek Angliában, kisfiaim is már itt születtek, igy a magyar nyelvű mondókák és énekek már pici baba koruk óta fontos részei mindennapjainknak.

Kulturális antropológia és tanári diplomát szereztem az ELTE-n, de már az egyetemi évek alatt részt vettem egy játszóház vezetői képzésen és elkezdtem kézműves foglalkozásokat vezetni gyerekcsoportoknak különféle játszóházakban.

Még gyermekeim születése előtt megismerkedtem a Kerekítő mondókás foglalkozásokkal, és már az első  pillanatban megragadott a szülők-gyermekek közös önfeledt játéka, ami az énekek, illetve a mondókák alatt teremtődött meg.  Ez vezetett el ahhoz, hogy már anyaként, nem csak saját gyermekeimmel szerettem volna átélni ezt a varázslatos élményt, hanem egy közösségben is, ahol a szülőkkel együtt kerekíthetjük jó kedvre a gyerekeket (és egymást),  miközben játékosan közvetítjük számukra a magyar nyelv és népköltészetünk alap ritmusait, illetve gazdag dallamvilágát járogatók, höcögtetők vagy épp érintgetők formájában. 2016 novemberében végeztem el a Kerekítő foglalkozásvezetői tanfolyamot, amelynek módszertana azóta alapváza csoportjaimnak. Lelkesit, hogy a Kerekítős mondókás foglalkozások megtervezése és vezetése lehetőséget ad arra, hogy összekapcsoljam a sok éves zeneiskolás (zongora) múltamból hozott zene szeretetét, valamint a gyerekek játékos tanítása iránti elhivatottságomat. 

2014 óta vezetem a Magyar Iskola Cambridge 0-3 éves korú gyermekcsoportját, Norwich-ban pedig odaköltözésünket követően, 2017-ben megalapítottam a Kerekerdő Kerekítő Mondókás Móka csoportot, amit azóta is kétheti rendszerességgel tartok. Nagy öröm magyar közösségeket kialakitani a Kerekítő mondókás csoportok köré ott, ahol egyébként kevés lehetőség kínálkozik az anyanyelvű közösségi kapcsolattartásra! 

 

 

Eddigi látogatók

1105163

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat