Térkép bezárása

Nagyvárad (Erdély) - Evangélikus Bölcsőde

Foglalkozásvezető: Nagy Éva  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Bábos Torna 1-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Bábos Torna?
Időpontok Csütörtökönként 17:00-18:00
Facebook Kerekítő információs oldal, friss hírekkel www.facebook.com/Nagyv%C3%A1radi-Kerek%C3%ADt%C5%91-1089593627736588/?fref=ts
Foglalkozás helyszíne: 410203 Nagyvárad, Tudor Vladimirescu utca 26., Románia
Nagy Éva
fuvolaművész, a zeneművészetek doktora
Nagy Éva foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

 

Nagy Éva vagyok, Székelyudvarhelyen születtem 1982-ben. Azt mondják…énekelve jöttem a világra :) Később mindkét nagyapám engem szemelt ki az unokák sorából és tanítottak énekelni, citerázni. Hatéves korom óta néptáncolok és furulyázom.

Klasszikuszenei tanulmányaimat szülővárosomban kezdtem, fuvola szakon, aztán egyetemi, mesteri és doktori képzésben részesültem a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián és a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

2014-ben a zeneművészetek doktorává avattak, doktori disszertációm címe ,,A kisfuvola szerepe a kortárs zenében,,

Hangszeres előadóművészként (fuvola-pikoló) dolgozom a Kolozsvári "Transilvania" Állami Filharmónia-, a Nagyváradi Állami Filharmónia- valamint a Székelyföldi Filharmónia tagjaként.

A komolyzenei elhivatottság mellett nagy késztetést érzek arra, hogy építő jellegű, művészi munkát végezzek az erdélyi magyar közösségek életében, különös hangsúlyt fektetve a kisgyermekek zenei nevelésére. Ezért is végeztem el örömmel Kovács Judit Kerekítő módszertani képzését 2012-ben Szászrégenben.

Két kislányom (Lilla-4 éves, Léda-1 éves) mellett most már anyaként is látom a magyar népdalok és népi mondókák jótékony hatását a kisgyermekek érzelmi és értelmi fejlődésére nézve, ezért szeretném ehhez a „kincshez” hozzájuttatni a nagyváradi családokat, megerősítvén ezáltal magyar gyökereiket, de az értékes zene iránti szeretetüket és igényüket is.

A Kerekítő foglalkozásokat 0-3 év közötti kisgyermekeknek és szüleiknek szánom, céljuk pedig felkelteni a gyerekek érdeklődését a zene iránt, zenei ingerekkel körülvenni őket, a szülőknek pedig mintát adni az otthoni zenei nevelés, éneklés, örömteli játék lehetőségeire.

Bízom benne, hogy a családos együttlétek alkalmával a hangszeres, népdalos, mondókás foglalkozások kedvet ébresztenek a gyermekekben az önkéntes utánzásra, érzékennyé, fogékonnyá téve őket a jó zene, a művészet iránt már ebben a korai életszakaszban.

Síppal, dobbal, nádihegedűvel (azaz fuvolákkal és furulyákkal, ritmushangszerekkel, időnként pedig hegedűvel, gitárral) és sok-sok mókával várom a Kerekíteni vágyó családokat!

Eddigi látogatók

1492395

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat