Térkép bezárása

Mocsa - Mocsa Védőnői Szolgálat

Foglalkozásvezető: Vigh-Boda Marcsi  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Időpontok Minden hónap 3. keddjén. Kérlek mindig figyeld a facebook oldalt az aktuális információkért.
Részvételi díj 1100 Ft/alkalom
Facebook Kerekítő információs oldal, friss hírekkel www.facebook.com/kerekitonyergessutto/
Foglalkozás helyszíne: 2911, Mocsa, Kocsi u.2.
Vigh-Boda Marcsi
óvodapedagógus, kerekítő foglalkozásvezető
Vigh-Boda Marcsi foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.


Vigh-Boda Marcsi vagyok. 1988-ban hópelyhes téli napon jöttem a világra Esztergomban. Nagycsalád legkisebb gyermekeként Lábatlanon nevelkedtem. Szüleim mindketten pedagógus végzettségűek. A zene kisgyermek korom óta fontos szerepet tölt be az életemben. Zeneiskolai tanulmányaimat általános iskolában kezdtem meg. Tanulmányaim során rendszeresen tagja voltam az iskolai kórusnak és néptánccsoportnak, színjátszó körnek.
2012-ben jött világra kislányom Csenge, majd 2014-ben Zselyke lányom is megszületett. Családommal Süttőn élünk. A népi kultúra, a népdal, népszokások és hagyományok gyermekkoromtól fogva érdekeltek. Lánykáim megszületését követően, mindezek újra fontos szerephez jutottak életemben.
Tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Német nemzetiségi Óvodapedagógus képzésén folytattam. Az óvodában eltöltött évek bebizonyították számomra, hogy a népi játékoknak, bábozásnak, dramatizálásnak fontos szerepet kell betölteniük a mai gyermekek mindennapjaiban is. Ezek a játékok évtizedekkel ezelőtt még teljesen természetesek voltak, a nagyszülők, édesanyák, nagyobb korban a gyermekközösségek hozták létre őket. A nagycsaládok megszűnésével azonban az édesanyák egyedül maradtak gyermekeikkel, sok esetben a nagyszülőktől távol. Fontosnak érzem tehát, hogy ne csak a kisgyermekek kerüljenek olyan jellegű közösségbe, ahol önfeledt perceket tölthetnek együtt, hanem az édesanyák és akár az édesapák is.
Egy-egy népi játékot megvizsgálva Én is felfedeztem azt, hányféleképpen fejlesztheti gyermekünk motoros, kognitív, kommunikációs és szociális képességeit. Kiemelném azonban, hogy a foglalkozásoknak nem elsődleges célja a fejlesztés. Középpontban az önfeledt játék áll édesanyjuk ölében, énekszóval és sok mozgással. A fejlődés ezekből adódóan önmagától is végbemegy.
Alt-, és szopránfurulyával, sámándobbal, sok-sok népi hangszerrel, nevetéssel, Kerekítő Manó hétről-hétre megújuló bábjeleneteivel és játékkal várom a Családokat ,
Kerekítő Bábos-Torna,
Mondókás Móka és
Ovimóka foglalkozásokra.
2019 januártól Komáromban, Süttőn és Nyergesújfalun, Lábatlanon és Tardoson is!
Kerekedjünk együtt jókedvre, csaljunk együtt mosolyt az arcocskákra!

Várlak szeretettel!

Eddigi látogatók

1111048

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat