Térkép bezárása

Göd - József Attila Művelődési Ház

Foglalkozásvezető: Hertel Szilvia  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Időpontok Keddenként 10.15-10.45
Nyári szünet utáni első foglalkozás: 2020. szeptember 8.
Részvételi díj 1200Ft/alkalom /család
5000Ft/5 alkalmas bérlet / család
Őszi szünet 2020. október 23-november 2-ig
Téli szünet 2020. december 18.-2020. január 11-ig
Nyári szünet 2021. június
Foglalkozás helyszíne: 2131 Göd, Pesti út 72.

A foglakozással kapcsolatos tudnivalók:

A foglalkozások fél órájában kérlek, hogy játékot, enni és innivalót ne hagyjatok elöl, ha megoldható mert a gyermekek összevesznek rajta és jó, ha az elsődleges inger az énekszó.

Utána mind evésre, ivásra, mind pedig beszélgetésre jut idő és alkalom. Természetesen szoptatni, és hirtelen fellépő szomjat oltani lehet.

A mobiltelefonokat ne felejtsétek el kikapcsolni!

Székeken és szőnyegen is fogunk ülni, kényelmes ruhában gyertek! Kérem, hogy a szőnyegen zokniban, vagy váltócipőben legyetek! Pici babával érkezőknek érdemes egy kis plédet hozniuk, ha a babácskát le szeretnék tenni a szőnyegre.
Ez egy bababarát kötetlen foglalkozás: van olyan baba, aki először visszahúzódó, sírós vagy csak megfigyelő, nagyobbacskák esetleg elcsellengők. Bármikor fel lehet állni, kicsit messzebb menni, a teremben sétálni vagy csak üldögélni. Ahogyan ezt a gyermekecske nyugalma és derűje igényli. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.

A kiírt időpontok szerint pontosan kezdünk, így megköszönjük, ha a foglalkozás előtt legalább 10 perccel megérkeztek!

Fényképezőgépet és videókamerát ne használjatok a foglalkozásokon a meghitt együttlét, a többiek személyiségi jogai és a védjegyrendszer miatt. 

Eddigi és jövőbeni együttműködéseteket nagyon köszönjük!

Várlak benneteket!
 

Hertel Szilvia
néptáncpedagógus
Hertel Szilvia foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Hertel Szilvia vagyok, 1978-ban születtem. Tősgyökeres sződi. A mozgás, a néptánc, a zene szeretetét és nem utolsósorban, hogy gyermekszerető felnőtté válhattam szüleimtől kaptam ajándékba.
2001-ben diplomáztam Zsámbékon az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanító szakán, testnevelés műveltségi területen. Néhány év tanítás után elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógus szakát.
Eddigi életem folyamán többször visszakanyarodtam a gyökereinkhez, mindnyájan arról mesélünk, abból építkezünk, amit kisgyermekként átéltünk, kaptunk. Nagymamám varrta az első népviseleti ruhámat amibe kislányként oly szívesen táncoltam, valamint gyakran játszhattam az általa megvarrt és sződi népviseletbe öltöztetett babákkal is.
Sok mindent kipróbáltam: sportoltam, zenéltem, kézműveskedtem, tanító néniskedtem, a szívem csücske mégiscsak a hagyomány ápolása, őrzése, továbbadása lett, amit néptáncpedagógusként minden generációnak továbbíthatok. 2002 óta tanítok néptáncot, népi játékot óvodás kortól a felnőtt korosztályig.
A tanulmányaim során is számos játékkal, mondókával ismerkedtem meg, és persze gyűjtöttem is őket, mégis akkor kerültek igazán közel hozzám mikor 2008-ban megszülettek gyermekeim (Csenge, Csanád) és velük együtt élhettem át az önfeledt játék örömét. Amióta édesanya vagyok folyamatosan bővítem magyar népi játéktáramat, gyűjtöm a „gyerekeknek valókat”. Ezek az ölbeli játékok életünk fontos részévé váltak és tapasztaltam, hogy milyen nagy segítséget jelentenek a kicsik számára a nehezebb időszakokban is. Azóta is sok hüppögős, fájós, hisztis, sokat várakozós helyzetből is kiénekeltük, kijátszottuk magunkat. Hiszen az ölbeli játékok „egyszerre szórakoztatják, szoktatják, oktatják, nevelik a gyermeket”. „ A gyermek életében a játék alapoz meg minden további, fontos tevékenységet. ” (Sándor Ildikó)
„A néptánc a művészeti nevelés olyan lehetősége, amely a lehető legtermészetesebb módon, sokoldalúan és igen hasznosan járul hozzá az egyén testi-lelki-szellemi fejlődéséhez, kultúrájának gazdagodásához.” ( Dr. Zórándi Mária)
Feladatomnak tartom, hogy a néptánc komplexitását felhasználva minél kisebb korban eljusson a családokhoz kultúránk gazdagsága. Örülök, hogy 2010-ben rátaláltam a Kerekítőre és csatlakozhattam a csapathoz.

Eddigi látogatók

1105203

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat