Térkép bezárása

Esztergom - Esztergomi Művelődési Ház

Foglalkozásvezető: Renner Andrea  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Bábos Torna 1-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Bábos Torna?
Az őszi szünet időpontja: 2020. október 23 - november 1. Szünet utáni első foglalkozás: november 2. hétfő.
Időpontok Hétfőnként 10.30-11.30
Őszi szünet 2020. október 23 - november 1
Foglalkozás helyszíne: 2525 Esztergom, Imaház u. 2/a
Az őszi szünet időpontja: 2020. október 23 - november 1. Szünet utáni első foglalkozás: november 2. hétfő.
Renner Andrea
óvodapedagógus, gyógypedagógus
Renner Andrea foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

1979. július 14-én születtem Pápán. Gyermekkoromat egy kis faluban - Homokbödögén - töltöttem, a Bakony alján. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a népi kultúra átszőtte az életemet már az általános iskolától kezdődően. Felső tagozatban népdal szakkörre jártam, az ott tanult dalokat a mai napig szívesen énekelem a kisfiamnak. Szintén általános iskolásként kezdtem el néptáncra járni, nyolc évig folyamatosan táncoltam szülőfalum néptáncegyüttesében. A zene szeretete elkísért középiskolai és főiskolai tanulmányaim során is.
2007-ben érettségiztem a Türr István Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában, Pápán, óvónői szakon. A középiskolás évek alatt kiváló tanárunknak köszönhetően magas szintű zenei oktatásban részesülhettem, ott tanultam meg kottát olvasni, alt furulyán játszani. Négy évig tagja voltam iskola női karának, valamint ezekben az években tanultam meg gitáron játszani, részben autodidakta módon.
Érettségi után a soproni Benedek Elek Pedagógiai Főiskolára nyertem felvételt, ahol 2000-ben diplomáztam óvodapedagógia szakon. A főiskolai évek alatt szintén kórustag voltam, a Benedek Elek Női Kar több hazai, és nemzetközi kórusversenyen szép sikereket ért el.
2009-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán gyógypedagógus végzettséget szereztem.
Közel öt éven keresztül óvónőként dolgoztam a Kőszegi Úti Óvodában, Sopronban, majd további fél évet az esztergomi Belvárosi Óvodában. A népi mondókákat, gyermekdalokat az ének- zenei foglalkozásokon kívül is szívesen építettem be az óvodai mindennapokba, hisz mindig akadt a zenei tarsolyban olyan dalocska, körjáték, aminek épp aktualitása volt.
Jelenleg családommal Bajnán élek, két gyermekünket nevelgetjük nagy szeretetben. Gyakorló édesanyaként is különösen fontosnak tartom, hogy a gyermekek a népdal és a népzene legkülönbözőbb formáival már egészen kicsi korban találkozhassanak, és az édesanyjukkal töltött önfeledt játék során magukba szívhassák a dédanyáink, nagyanyáink által is énekelt és játszott mondókákat, dalos játékokat.
Az érzelmi hatások mellett kihangsúlyoznám az egyes gyermekjátékok (lovagoltatók, tenyeresdik, csiklandozók, hintáztatók) testsémára, taktilis érzékelésre, nagy- és finommozgásokra gyakorolt fejlesztő hatását. Örökmozgó kisfiam szívesen, sokszor lélegzet visszafojtva hallgatja az egyes csiklandozókat, tenyeresdiket, a csattanók után pedig a legnagyobb jutalom számomra a gyöngyöző gyermeki kacaj. Ennél többet édesanya nem kívánhatna.
Bízom benne, hogy a foglalkozások során sok kisgyermek és édesanya arcára csalhatok önfeledt mosolyt, hisz a gyermeknek az édesanyja karjai közt kerekedik ki igazán a világ.
Nagyon sok szeretettel várok mindenkit a foglalkozásokra, kerekítsünk együtt mosolyt az arcokra!:-)

Eddigi látogatók

1111015

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat