Térkép bezárása

Érd - Szepes Gyula Művelődési Központ

Foglalkozásvezető: Kucsera Klára  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Bábos Torna 1-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Bábos Torna?
Őszi szünet: okt.29-nov.3. Szünet utáni első foglalkozás: nov.5. kedd
Időpontok KEDDENKÉNT
Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éves korig: 9:30-10:00-ig
--Kerekítő Bábos Torna 1-3 éves korig: 10:15-11:00-ig
Részvételi díj 1.200 Ft/alkalom/család
5 alkalmas bérlettel: 5.500 Ft
10 alkalmas bérlettel: 11.000 Ft
A bérletek érvényessége: 5 hónap
Kombinált bérlet (Móka-Torna): 5 alkalmas: 9.000 Ft/család, 10 alk.: 16.000 Ft/család
Őszi szünet okt.28-nov.3. Szünet utáni első foglalkozás: nov.5.
Foglalkozás helyszíne: 2030 Érd, Alsó u. 9.
Őszi szünet: okt.29-nov.3. Szünet utáni első foglalkozás: nov.5. kedd
Kucsera Klára
népdalénekes, gyermek néptánc foglalkozásvezető
Kucsera Klára foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

1976 április 21-én születtem Kazincbarcikán. Gyermekkoromat Putnokon, egy Borsod-Abaúj- Zemplén megyei (egykor Gömör vármegyei) kisvárosban töltöttem. Már kisgyermekként szerelmese lettem a zenének, éneklésnek. Látva csillapíthatatlan zeneszeretetemet, szüleim egy pianínót vettek nekem öt éves koromban, amin lelkesen játszottam hallás után az óvodában tanult dalocskákat. Általános iskolásként kezdtem zongorát tanulni, majd regionális zongoraversenyeken vettem részt. Még kisiskolásként beválasztottak az iskolai kórusba, a kóruséneklés ettől kezdve végigkísérte eddigi életemet. Gimnáziumban és főiskolásként Putnok Város Női Karában énekeltem. 16 évesen egy jótékonysági koncerten  saját kis szerzeményemet adtam elő. A gimnázium után újságírással foglalkoztam szabadidőmben.

Főiskolai tanulmányaimat az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskola művelődésszervező szakán végeztem. Végzős voltam, amikor Budapestre költöztem.

Tagja lettem a Pozsonyi úti Református Egyházközség Hálaadás Kórusának, mely főleg református zenei rendezvényeken és templomi alkalmakon szerepel. A kórus fellépett többek közt a Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában, a Református Énekek koncert- és CD-sorozaton, saját CD-t és DVD-t is készített.

Budapesti éveim alatt Szilágyi Béla operaénekesnél tanultam hangképzést.

Kislányom születése után, az otthon töltött idő alatt elvégeztem a Kerekítő Módszertani Tanfolyamot, ahol sok hasznos információt kaptam a kisgyermekekkel való foglalkozásról, az eredeti, népi ölbeli játékok továbbadásáról, továbbörökítéséről és a játékmódok szabályos oktatásáról. A népi ölbeli játékok játszását Sándor Ildikó néprajzkutatótól (Tücsökringató c. könyv szerzője, a Hagyományok Házának munkatársa) tanultam, valamint Kovács Judit drámapedagógustól.

Elvégeztem a Hagyományok Házának "A hiteles népdaléneklés tanulása és tanításának módszertana" elnevezésű továbbképzési programját. Bodza Klára nénitől, Fábián Évától, Agócs Gergelytől, Nyitrai Marianntól és sok tehetséges, ismert oktatótól, gyakorló népdalénekestől tanulhattam a népdalokról, népzenéről. Lehetőségem nyílott megmerítkezni eredeti, hiteles, magyar népdalkincsünk továbbörökítésének, közkinccsé tételének rejtelmeiben. 

Ugyanitt felvételt nyertem a magyar népi ének mesterkurzusra, ahol 2012-ben sikeres vizsgát tettem. A Barkóságban és Szárazvölgyben (Gömör és Borsod megye)  gyűjtöttem népdalokat.

A Hagyományok Házában "Játék és néptánc az iskolában és óvodában" pedagógusok és kulturális szakemberek részére szervezett továbbképzési programja keretében Gyermek néptánc foglalkozásvezetői tanúsítványt szereztem.

2011-ben a Magyar Művelődési Intézet szervezésében bábmozgatást tanultam, az oktatóm Lénárt András volt.

A népi gyermekdalok iránti szeretetem akkor teljesedett ki, amikor első gyermekem megszületett. Neki énekelgetve döbbentem rá, hogy mit sem felejtettem az egykor óvodásként, iskolásként tanult dalocskákból. Gyermekeim már pocaklakóként élvezhették az énekeket, a zenét. Csenge lányom másfél éves volt, amikor nagy csodálkozásomra egy ismert rövid dalocska ritmusát fújta furulyán spontán előadva és hibátlanul ritmizálta.
Örömmel mondhatom, szinte nem telt el az életemben egyetlen nap sem énekszó, zene nélkül. Mindig is fontos volt számomra a néphagyomány, népművészet és fontosak voltak a népdalok. Úgy hiszem, hogy a magyar zenei hagyományaink ápolása, továbbadása csak úgy valósulhat meg, ha azt már a bölcsőnél elkezdjük. Ezért választottam a Kerekítőt kezdetben mint édesanya, majd később mint foglalkozásvezető.

Biatorbágyon élek családommal. A Biai Református Általános Iskolában néptáncot oktatok alsó tagozatos tanulóknak óraadói státuszban. Lakóhelyemen és környékén Kerekítő Mondókás Móka, Kerekítő Bábos Torna, Kerekítő Tippentő foglalkozásokat tartok 0-3 éves korú babáknak és szüleiknek.

Foglalkozásaimra szeretettel várok minden kedves dalolni, mókázni vágyó babát, mamát és papát !

Mottóként Ravasz László szavait idézem:

„A gyermek láthatóvá vált életcél, a mosolygó és megszólaló léttitok, az a holnap, amiért ma élek, s amit ma már bírni és ölelni tudok.”

e-mail: kucseraklara@t-online.hu

 

Eddigi látogatók

1055367

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat