Térkép bezárása

Érd - Szepes Gyula Művelődési Központ

Foglalkozásvezető: Kucsera Klára  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Elindultak a foglalkozásaink, szeretettel várlak benneteket minden kedden! Mint ahogy mindenütt az országban, a szájmaszk viselése és a kötelező kézmosás a belépés előtt fontos, mindannyiunk biztonságát szolgálja, éljünk vele. Okt. 27-én elmarad egy foglalkozás az őszi szünet miatt, de november 3-tól már várunk benneteket!
Időpontok KEDDENKÉNT
-Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek: 9:30-10:00-ig
(Kerekítő Bábos Torna 1-3 éveseknek: 10:10-10:50-ig)
Részvételi díj 1400 Ft - alkalmi belépő
6 alkalmas bérlet: 7.000 Ft/család

A bérletek érvényessége: 4 hónap. Minkét típusú foglalkozáson érvényes!
A bérleteket a többi helyszínemen is használhatjátok a lejárati időn belül!
Őszi szünet okt.27-én elmarad egy foglalkozás az őszi szünet miatt! Szünet utáni első foglalkozás: nov.3.
Foglalkozás helyszíne: 2030 Érd, Alsó u. 9.

Kérem a kabátokat és egyéb ruhákat az aulában található ruhatárba helyezzétek el, hogy a babákkal gördülékenyebben haladjon a ki- és belépés a terembe.

 

Kucsera Klára
Néptánc pedagógus, népi játék oktató, énekes. Hon-és népismeret tanár
Kucsera Klára foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

1976 április 21-én születtem Kazincbarcikán. Gyermekkoromat Putnokon, egy Borsod-Abaúj- Zemplén megyei (egykor Gömör vármegyei) kisvárosban töltöttem. Már kisgyermekként szerelmese lettem a zenének, éneklésnek. Látva csillapíthatatlan zeneszeretetemet, szüleim egy pianínót vettek nekem öt éves koromban, amin lelkesen játszottam hallás után az óvodában tanult dalocskákat. Általános iskolásként kezdtem zongorát tanulni, majd regionális zongoraversenyeken vettem részt. Még kisiskolásként beválasztottak az iskolai kórusba, a kóruséneklés ettől kezdve végigkísérte eddigi életemet. Gimnáziumban és főiskolásként Putnok Város Női Karában énekeltem. 16 évesen egy jótékonysági koncerten  saját kis szerzeményemet adtam elő. A gimnázium után újságírással foglalkoztam szabadidőmben.

Főiskolai tanulmányaimat az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskola művelődésszervező szakán végeztem. Végzős voltam, amikor Budapestre költöztem.

Tagja lettem a Pozsonyi úti Református Egyházközség Hálaadás Kórusának, mely fellépett többek közt a Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában, a Református Énekek koncert- és CD-sorozaton.

Budapesti éveim alatt Szilágyi Béla operaénekesnél tanultam hangképzést.

Kislányom születése után, az otthon töltött idő alatt elvégeztem a Kerekítő Módszertani Tanfolyamot. Majd ezt követően  a Hagyományok Házának "A hiteles népdaléneklés tanulása és tanításának módszertana" elnevezésű továbbképzési programját. Bodza Klára nénitől, Fábián Évától, Agócs Gergelytől, Nyitrai Marianntól és sok tehetséges, ismert oktatótól, gyakorló népdalénekestől tanulhattam a népdalokról, népzenéről. Lehetőségem nyílott megmerítkezni eredeti, hiteles, magyar népdalkincsünk továbbörökítésének, közkinccsé tételének rejtelmeiben. 

Felvételt nyertem a Magyar Népi Ének Mesterkurzusra, ahol 2012-ben sikeres vizsgát tettem. A Barkóságban és Szárazvölgyben (Gömör és Borsod megye)  gyűjtöttem népdalokat, később pedig Alsószuhán.

A Hagyományok Házában "Játék és néptánc az iskolában és óvodában" pedagógusok és kulturális szakemberek részére szervezett továbbképzési programja keretében Gyermek néptánc foglalkozásvezetői tanúsítványt szereztem. Elvégeztem a Hagyományok Háza tájegységekről szóló tánctanfolyamait. Rendszeresen látogattam táncházakat és néptánc táborokat, mind tanulás mind tanítás,  gyerekekkel való foglalkozás céljából.

2011-ben a Magyar Művelődési Intézet szervezésében bábmozgatást tanultam, az oktatóm Lénárt András, a Budapest Bábszínház szcenikusa volt.Később Aracs Eszter bábművész vezetésével tanultam meg Kerekítő Manó mozgatását.
 

2017-ben csatlakoztam az Így tedd rá! élmény központú néptáncos közösséghez.
Komplex fejlesztőpedagógiai, élménypedagógiai, óvodai és iskolai nevelési, néptáncos képzéseken vettem részt.

A néphagyományok iránti szeretetem akkor teljesedett ki, amikor első gyermekem megszületett. Neki énekelgetve döbbentem rá, hogy mit sem felejtettem az egykor óvodásként, iskolásként tanult dalocskákból. Gyermekeim már pocaklakóként élvezhették az énekeket, a zenét. Csenge lányom másfél éves volt, amikor nagy csodálkozásomra egy ismert rövid dalocska ritmusát fújta furulyán spontán előadva és hibátlanul ritmizálta. Azóta megszületett Zente fiam is, mindkét gyermekem a Csillagszemű Néptáncegyüttesben táncol hosszú évek óta, és lelkesen tanulnak hangszereken is.

2020-ban, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán szereztem néptánc pedagógus és hagyományismeret oktatói diplomát.
Hivatásos általános iskolai és óvodai néptánc pedagógus és népi gyermekjáték oktató lettem.
Második szakom: Hon-és népismeret tanár.
Alsószuha falujáról írtam közel kétszáz oldalas néprajzi falumonográfiát, mely még kiadásra vár.

Örömmel mondhatom, szinte nem telt el az életemben egyetlen nap sem énekszó, zene nélkül. Mindig is fontos volt számomra a néphagyomány, népművészet és fontosak voltak a népdalok. Úgy hiszem, hogy a magyar zenei hagyományaink ápolása, továbbadása csak úgy valósulhat meg, ha azt már a bölcsőnél elkezdjük. Ezért választottam a Kerekítőt kezdetben mint édesanya, majd később mint foglalkozásvezető.

Biatorbágyon élek családommal. Lakóhelyemen és környékén népi játék és néptánc foglalkozásvezetőként és pedagógusként dolgozom.

Az Andreetti Károly Művészeti Általános Iskolában néptáncpedagógusként az iskolai tanórák keretében népi játék órákat tartok, emellett napközis nevelőként is dolgozom.

Kerekítő Mondókás Móka, Kerekítő Bábos Torna, Ovimóka és Így tedd rá! ovis néptánc foglalkozásokat vezetek heti rendszerességgel.

Városi rendezvényeken, gyermeknapokon kis bábos, zenés műsorokat, Kerekítő Ovimóka interaktív foglalkozásokat, kisebb gyermekműsorokat tartok.

Nyaranta néptáncos-népi játékos és kézműves táborokban tevékenykedem.

Időnként születésnapi rendezvényeket tartok.

Alkalmi jelleggel néptáncos és népi játékos foglalkozásokat, időnként gyermekcsoportokkal néptáncos kis előadásokat vállalok.

Öröm számomra, hogy foglalkozásvezetőként évekig ott lehettem az alsópáhoki Kolping Hotelben Kerekítő baba-mama foglalkozásaimmal. Kapolcson a Kaláka Versudvarban. Énektanítással, és interaktív gyermekfoglalkozással az országos MÜPA Kerekítős rendezvényünkön.

A Kerekítő Mondókás könyv sorozat I-V. köteteiben a CD mellékletek stúdiómunkáiban citerazenével, dalokkal, mondókákkal vettem részt.

Hálás vagyok, hogy a Kerekítő nagyszerű csapatát szolgálhatom, immár 10. éve !

Foglalkozásaimra szeretettel várok minden kedves dalolni, mókázni vágyó babát, mamát és papát !

Mottóként Ravasz László szavait idézem:

„A gyermek láthatóvá vált életcél, a mosolygó és megszólaló léttitok, az a holnap, amiért ma élek, s amit ma már bírni és ölelni tudok.”

e-mail: kucseraklara@t-online.hu
Telefon:06204186689

 

Eddigi látogatók

1107690

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat