Térkép bezárása

Érd - Bölcs Bagoly Tanulóház és Gyermekközpont

Foglalkozásvezető: dr. Bogdán Dóra  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Ovimóka 3-7 éveseknek  •  
A szeptember közepén induló csoportba szeretettel várjuk az óvodás korú gyermekeket. A csoporthoz félévente lehet csatlakozni, szeptemberben és februárban. A foglalkozások egymásra épülnek így a jelentkezést az indulás előtt lezárjuk. Jelentkezni itt a honlapon vagy a Bölcs Bagoly Tanulóház telefonszámán lehet: +36/30-90-80-827
Időpontok Minden kedden: 16:30-17:15-ig
Részvételi díj 6000 ft/ hónap
A foglalkozások csak havi bérlettel látogathatók.
Facebook Kerekítő információs oldal, friss hírekkel www.facebook.com/bogdandorakerekito/
Foglalkozás helyszíne: 2030 Érd, Ürmös utca 30.

 Az ének- és hangszeres zenei foglalkozásokon szeretnénk lehetőséget biztosítani a zene birodalmának alapos  megismerésére, a zene szeretetére szoktatni a gyerekeket, megmutatni nekik, hogy milyen sok téren befolyásolhatja jó irányba életüket az éneklés, zenélés. A zene nyelvének tanítása, játékos ismerkedés a zene alapjaival.

- a zenélés jelentős hatással van a  gyermek értelmi képességeinek fejlődésére

- a két agyféltekét egyszerre, azonos intenzitással dolgoztatja

- az éneklés, zenélés fejleszti a kreativitást, az önkifejezést, társas kapcsolatokat

- a szorongó, mások előtt nehezen megnyilvánuló kisgyermek nevelése is segíthető a közös zenélés során

- a gyermekek az énekelt szöveget gyorsabban megjegyzik

- a bennük lévő ösztönös zenei érzék segít az anyanyelv elsajátításában

- a zenéléssel töltött idő felfrissít, gazdagít érzelmileg és értelmileg egyaránt

- formálja  a gyermek személyiségét, érzelemvilágát

- játékos formában zajlik a gyermekek hallásának, ritmusérzékének a fejlesztése

- ezek a foglalkozások előkészítik a későbbi hangszertanulást is

 

A szeptember közepén induló csoportba szeretettel várjuk az óvodás korú gyermekeket. A csoporthoz félévente lehet csatlakozni, szeptemberben és februárban. A foglalkozások egymásra épülnek így a jelentkezést az indulás előtt lezárjuk. 

dr. Bogdán Dóra
zenepedagógus, zongoratanár
dr. Bogdán Dóra foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Dr. Bogdán Dóra vagyok, 1985-ben Cegléden születtem. Édesanyám, óvónőként gyermekkoromban felismerte a zene iránti szeretetemet, tehetségemet. Az ének-zene tagozatos általános iskola után, zeneművészeti szakközépiskolába kerültem zongora és csembaló szakra. Tanulmányaim során meghatározó élményekkel gazdagodtam a kóruspróbákon, koncerteken, külföldi turnékon, így a hangszerjáték mellett a közös éneklés is a mindennapjaim részévé vált. Zongoratanár és kamaraművészként végeztem a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Főiskolai karán majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi diplomát szereztem.

A tanulmányok után, szülővárosomban, a ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zongoratanára és korrepetitora voltam 2007-2011-ig. 2011-től a budapesti I. kerületi Farkas Ferenc Zeneiskola tanáraként tevékenykedem.

2008 tavaszán kerültem közel a babák világához, azóta tartok zenés foglalkozásokat a legkisebbeknek és az édesanyáknak. Hétről-hétre csodálom a kisgyermekek fejlődését. A foglalkozásokon meghatározó az együtt éneklés élménye, a bensőséges édesanya-gyermek kapcsolatának erősítése.

2012-ben ismerkedtem meg a Kerekítő foglalkozás koncepciójával. A magyar népi zenei anyag olyan kincs a kezünkben, amit meg kell őriznünk és továbbörökítenünk a mai kor gyermekeinek. A Kerekítő foglalkozásokon énekek és mondókák sora segít abban, hogy az édesanyák elinduljanak ezen az úton.

2015-ben megszületett Bori lányom. A legnagyobb öröm számomra, amikor boldognak látom Őt egy-egy mondóka vagy dalocska elhangzásakor.

Minden vágyam, hogy kislányom és tanítványaim a felnövekvő generáció zeneszerető közönségévé váljanak és ezt a kincset felnőttként továbbadják saját gyermekeiknek.

Szeretettel várok minden kedves anyukát és kisgyermeket valamint az óvodás korú gyermekeket a Kerekítő foglalkozásaimon egy felhőtlen közös éneklésre, játékra!

Eddigi látogatók

1424580

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat