Térkép bezárása

Cambridge (Nagy-Britannia) - Fields Children Centre

Foglalkozásvezető: Lázár Henriette  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Időpontok Kéthetente szombatonként 10.15 - 12.00, félidőben egy 15 perces tízórai szünettel
Részvételi díj A Magyar Iskola Cambridge-en belül működik ez a csoport, ami negyedéves tagdíjat határoz meg az életkori csoportok számára, alkalmi belépő így nem elérhető ehhez a csoporthoz.
Foglalkozás helyszíne: The Fields Children Centre, Galfrid Rd, Cambridge CB5 8ND

A Magyar Iskola Cambridge tanmenetéhez igazodva ezek a Kerekítő Mondókás Móka csoportok 2x45 percesek, aminek első felében tartom a mondókás foglalkozást, majd a 15 perces rövid tízórai szünetet az évkör jeles napjaihoz kapcsolódó kézműves foglalkozás, illetve a kisebbeknek egy szenzori asztal és szabad játék követ. 

Lázár Henriette
tanár, kulturális antropológus
Lázár Henriette foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Több, mint tíz éve élek Angliában, kisfiaim is már itt születtek, igy a magyar nyelvű mondókák és énekek már pici baba koruk óta fontos részei mindennapjainknak.

Kulturális antropológia és tanári diplomát szereztem az ELTE-n, de már az egyetemi évek alatt részt vettem egy játszóház vezetői képzésen és elkezdtem kézműves foglalkozásokat vezetni gyerekcsoportoknak különféle játszóházakban.

Még gyermekeim születése előtt megismerkedtem a Kerekítő mondókás foglalkozásokkal, és már az első  pillanatban megragadott a szülők-gyermekek közös önfeledt játéka, ami az énekek, illetve a mondókák alatt teremtődött meg.  Ez vezetett el ahhoz, hogy már anyaként, nem csak saját gyermekeimmel szerettem volna átélni ezt a varázslatos élményt, hanem egy közösségben is, ahol a szülőkkel együtt kerekíthetjük jó kedvre a gyerekeket (és egymást),  miközben játékosan közvetítjük számukra a magyar nyelv és népköltészetünk alap ritmusait, illetve gazdag dallamvilágát járogatók, höcögtetők vagy épp érintgetők formájában. 2016 novemberében végeztem el a Kerekítő foglalkozásvezetői tanfolyamot, amelynek módszertana azóta alapváza csoportjaimnak. Lelkesit, hogy a Kerekítős mondókás foglalkozások megtervezése és vezetése lehetőséget ad arra, hogy összekapcsoljam a sok éves zeneiskolás (zongora) múltamból hozott zene szeretetét, valamint a gyerekek játékos tanítása iránti elhivatottságomat. 

2014 óta vezetem a Magyar Iskola Cambridge 0-3 éves korú gyermekcsoportját, Norwich-ban pedig odaköltözésünket követően, 2017-ben megalapítottam a Kerekerdő Kerekítő Mondókás Móka csoportot, amit azóta is kétheti rendszerességgel tartok. Nagy öröm magyar közösségeket kialakitani a Kerekítő mondókás csoportok köré ott, ahol egyébként kevés lehetőség kínálkozik az anyanyelvű közösségi kapcsolattartásra! 

 

 

Eddigi látogatók

1105189

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat