Térkép bezárása

Cambridge (Nagy-Britannia) - Ross Street Community Centre

Foglalkozásvezető: Lazar Henriette  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Időpontok Kethetente hetfonkent 10.00 - 11.30
Foglalkozás helyszíne: Ross St, Cambridge, CB1 3UZ, Egyesült Királyság
Lazar Henriette
tanar, kulturalis antropologus
Lazar Henriette foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Nyolc éve élek Angliában, kisfiaim is már itt születtek, igy a magyar nyelvű mondókák és énekek már pici baba koruk óta fontos élményei mindennapjainknak.

Kulturális antropológia és tanári diplomát szereztem az ELTE-n, de már az egyetemi évek alatt részt vettem egy játszóház vezetői képzésen és elkezdtem kézműves foglalkozásokat vezetni gyerekcsoportoknak különféle játszóházakban.

Még gyermekeim születése előtt megismerkedtem a Kerekítő mondókás foglalkozásokkal, és az első  pillanatban megragadott a szülők-gyermekek itt megélt közös önfeledt játéka.  Ez vezetett el ahhoz, hogy már anyaként, nem csak saját gyermekeimmel szerettem volna átélni ezt az önfeledt élményt, hanem egy közösségben is, ahol a szülőkkel együtt kerekítjük jó kedvre a gyerekeket (és egymást),  miközben játékosan közvetítjük számukra a magyar nyelv és népköltészetünk alap ritmusait, illetve gazdag dallamvilágát járogatók, höcögtetők vagy épp érintgetők formájában. Tavaly novemberben végeztem el a Kerekítő foglalkozásvezetői tanfolyamot, amelynek módszertana azóta alapváza csoportjaimnak. Lelkesit, hogy a Kerekítős mondókás csoportok vezetése lehetőséget ad arra, hogy összekapcsoljam a sok éves zeneiskolás (zongora) múltamból hozott zene szeretetét, valamint a gyerekek játékos tanítása iránti elhivatottságomat. 

Három éve vezetem a Magyar Iskola Cambridge 0-3 éves korú gyermekcsoportját, egy éve egy másik Cambridge-i csoportom is elindult, jelenleg pedig egy új csoportom szerveződik Norwich-ban. Nagy öröm magyar közösségeket kialakitani a Kerekítő mondókás csoportok köré ott, ahol egyébként kevés lehetőség kinálkozik az anyanyelvű közösségi kapcsolattartásra! 

 

 

Eddigi látogatók

1492398

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat