Térkép bezárása

Budapest XVI. kerület - Gyerekkuckó Óvoda

Foglalkozásvezető: Bernát Ottilia  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Ovimóka 3-7 éveseknek  •  
A foglalkozás zárt. Délutáni foglalkozásként indítható más óvodában is, alkalmanként vagy tanfolyamszerűen. Érdeklődjenek Otinál: bernat.ottilia@gmail.com.
Időpontok keddenként 16:00-16:40
Foglalkozás helyszíne: 1165 Budapest, Centenáriumi sétány 3.

Ajánlott korosztály: 3-7 éves gyermekeknek

Népdalok, fantáziajátékok, mozgásos játékok, kapcsolatteremtő játékok, érzékelésfejlesztő játékok, ritmushangszeres és zenei készségfejlesztő játékok az évszakok hangulatához illeszkedve.

Tudnivalók a foglalkozásokról:
- öltözet: váltócipő, vagy zokni;
- a foglalkozásokon csak egészséges gyermekek vehetnek részt; 
- önálló, szülő részvétel nélküli óra; 
- az órákra a csatlakozás folyamatos év közben is

- a foglalkozáson csa Gyerekkuckó Óvoda ovisai vehetne.

Bernát Ottilia
óvodapedagógus
Bernát Ottilia foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

1999-ben végeztem az ELTE óvodapedagógusi szakán. Óvó néniként megtapasztaltam, hogy milyen fontos a 3-7 éves korú gyerekek testi és művészeti nevelése.

Már gyerekkoromban is fontos volt számomra a mese, a mozgás és a zene is. Felnőtté válásomat végigkísérte a tánc, az éneklés és a harcművészet, ezen kívül egy önkéntesekből álló báb- és meseszínház vezetése. A különböző formák mögött igyekeztem ugyanazt a lényeget látni: az önismeret és az akaraterő fejlesztésének lehetőségét. A mozgások és zenélés jótékony hatását tapasztaltam meg, és így vált belső igénnyé.
Fontosnak tartom a nevelésben, hogy a gyermek pillanatnyi állapotából, adottságaiból induljunk ki. Ha a megismerés megelőzi a feladatadást, hamar megtaláljuk a neki megfelelő nehézségű lépcsőfokot – a fejlődés következő lépcsőfokát. Módszereimben jellemző a játékosság, az elvarázsolás, a drámajátékok, így játékká téve a komoly feladatokat is.
Munkámon kívül filozófiai előadást tartok, meseelőadásokban és gyerektábor szervezésében is részt veszek az Új Akropolisz Filozófiai Iskolában (Kulturális Közhasznú Egyesület).
2012. júniusában végeztem el a Kerekítő tanfolyamot, jelenleg mondókás mókát, bábos tornát és ovimókát tartok Budapesten több kerületben.

Várlak benneteket szeretettel!

Eddigi látogatók

1492398

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat